+31 (0)6 18 22 00 88 | LOGIN

Trainen met een vermogensmeter: vermogensprofiel

15-02-2011 | Blog, Training

Steeds meer wielrenners en triatleten optimaliseren hun trainingsarbeid op de fiets door gebruik te maken van een vermogensmeter. Niet alleen beroepssporters profiteren, ook amateurs maken er steeds vaker gebruik van. Met behulp van een vermogensprofieltest krijg je inzicht in je sterke en zwakke punten op de racefiets.

Een vermogensprofieltest (ook: Power profile test) geeft een indicatie aan wielrenners (of duatleten/triatleten) wat hun sterke en zwakke punten zijn. Met behulp van de Powerprofiletest wordt het niveau van een renner nauwkeurig bepaald en kan de training naar aanleiding van de test doelgericht worden aangestuurd.

 

hunter-allen-power-profile

Wat is een power profile test?
Een power profile is een overzicht van het vermogen (wattage) dat een renner maximaal kan leveren binnen verschillende tijdsperioden. Dit gaat van zeer korte maximale sprints, tot meer duurinspanningen. De waardes per interval vormen samen een profiel (Power Profile) dat de kenmerken van een renner weergeeft.

Wat kun je met de Power Profile test?
Het doen van een Power Profile test levert je veel nuttige informatie op over je eigen niveau, sterktes en zwaktes, en je kunt je training veel nauwkeuriger sturen. Een trainer kan je erbij helpen. Je krijgt dus duidelijk inzicht in wat je als renner kunt en waar je kwaliteiten liggen. Dus ben je een klimmer, of juist een sprinter, of toch meer een tijdrijder, of ben je juist overal gemiddeld in en ben je een allrounder?
Zo kun je je zwakkere punten verbeteren en/of je sterke punten verder uitbouwen. Door middel van de trainingszones op hartslag en vermogen kun je je training ook nauwkeuriger aansturen. Ook kan je training specifiek worden aangepast aan de doelen die je hebt. Door de test na een trainingsperiode nogmaals uit te voeren, kun je bekijken of je bent verbetert, en hoe groot die verbetering is.

Hoe gaat de test in zijn werk?
De test wordt uitgevoerd op je eigen fiets waarop een vermogensmeter is geplaatst. Tijdens de test worden er verschillende intervallen gereden waarin je een zo hoog mogelijk gemiddeld vermogen probeert te halen. Tussen de intervallen zitten steeds herstelperioden. De test duurt in totaal ongeveer een uur.

Fit-trainingsbegeleiding heeft de mogelijkheid om deze test uit te voeren.

Producten
Topsportbegeleiding

Voor topatleten die wedstrijden willen winnen.

Producten
Inspanningstest

We kijken naar de motor en wat onder de motorkap zit.

Producten
Voedingsadvies

De juiste voeding is essentieel om maximaal te presteren.