+31 (0)6 18 22 00 88 | LOGIN

Duchenne heroes succes

03-02-2010 | Blog, Training

Van 14 tot en met 20 september 2008 hebben wij als team ‘No guts, No glory’ deelgenomen aan de Duchenne Heroes. Een zevendaagse mountainbikemarathon van 700 kilometer door vier landen. Mede omdat wij dat wij al jaren fanatiek wielrenner cq. mountainbiker zijn waren wij ons direct bewust van de enorme inspanning die geleverd zou moeten worden om dit evenement tot een goed einde te kunnen brengen.

Al in een vroeg stadium van onze voorbereidingen zijn wij in contact gekomen met Paul Bijkerk van fit trainingsbegeleiding. Na een intakegesprek, waarin wij onze plannen en Paul zijn ideën daarover op tafel legde, was voor ons duidelijk dat dit een belangrijke sleutel zou worden om in goede conditie aan de start te verschijnen. Een lactaattest volgde kort daarop om een indruk te krijgen van onze gesteldheid. Dit is noodzakelijk omdat hierop de schema’s geschreven werden die wij gingen volgen van april tot september.

De trainingen in het door ons afgewerkte schema omvatte o.a. duur-, sprint-, blokken- en uiteraard ook hersteltrainingen. Dit allemaal op basis van hartslag en trapfrequentie.

Omdat het contact met Paul heel direct was, via mail of telefoon, kon zeer makkelijk worden ingesprongen op wijzigingen en aanvullingen in het maandelijkse schema. Dit werkte bijzonder prettig!

Mede door de inzet en kennis van Paul Bijkerk is de deelname voor ons een succes geworden en hebben de 700 kilometer in goede conditie volbracht.

Duchenne Heroes 2008 team “No guts, No glory!”

Sander Keijzer, Dick van de Pol, Gerben Koops en Marco Bloemendaal.

Producten
Topsportbegeleiding

Voor topatleten die wedstrijden willen winnen.

Producten
Inspanningstest

We kijken naar de motor en wat onder de motorkap zit.

Producten
Voedingsadvies

De juiste voeding is essentieel om maximaal te presteren.